Eerst perspectief schetsen voor houvast

“waar gaan we naar toe met z’n allen”

Flamco, onderdeel van Aalberts Industries, ontwikkelt en verkoopt onderdelen voor verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsinstallaties. Gabor Huszar hielp een visie ontwikkelen en uitdragen, waardoor er houvast was in de organisatie.

Beginnen met perspectief schetsen

Huszar spreekt in een interview door Roelof Zwiers van Intershop (op het YouTube kanaal van B2B expert group digital commerce) over hoe belangrijk is dat je voor mensen eerst een perspectief schetst “waar gaan we naar toe met z’n allen” omdat mensen behoefte hebben aan houvast, omdat ze willen weten waarom er wordt veranderd.

Onzekerheid wegnemen

Vervolgens moet je aangeven wat de eerste stapjes zijn, die twee dingen samen nemen al veel onzekerheid weg. Huszar geeft hij toe dat dit veel werk is, dat er veel gepraat en uitgezocht moet worden. Dan kun je pas beslissen en uitvoeren. Er moet wel een balans zijn tussen plannen maken en het gewoon gaan doen, volgens Huszar, je kunt niet eindeloos plannen blijven maken.

Een stuurgroep inzetten bij transformatie

Aalberts stelde voor het veranderingstraject een stuurgroep Digitale Transformatie samen, de voordelen van deze aanpak worden besproken in het Emerce artikel.

In de video is het interview met Huszar van 2:50 tot 4:08.

Of ga naar het artikel in Emerce waarin de Youtube video is opgenomen en de belangrijke punten uit de interviews worden samengevat.

Gabor Huszar
Gabor Huszar
Director Digital Commerce & Pricing
Aalberts - Hydronic Flow Control

Calabi
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
020 68 22 555

Calabi © 2024. All rights reserved.
6
1
0